Przepyszne brownie z czerwonej fasoli i daktyli dla miłośników czekolady


Jeśli chcecie przygotować zdrową słodycz, to koniecznie wypróbujcie ten przepis! Ciasto wychodzi idealne - nikt nie wyczuje że jest na bazie fasoli <3
Składniki: 
  • puszka czerwonej fasoli 
  • daktyle 7 sztuk
  • 2 banany
  • 4 łyżki naturalnego kakao
  • 4 jajka
  • 4-5 łyżek miodu 
  • 2-3 czubate łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie: 
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Fasolę odcedzić i kilka razy przepłukać. Daktyle sparzyć wrzątkiem. Fasolę przełożyć do miseczki, dodać odsączone daktyle, pokrojone banany, kakao, miód i proszek do pieczenia. Wbić 4 jajka i zblendować na gładką masę. Formę do pieczenia wysmarować kapką oleju i przelać masę do foremki. Piec w piekarniku przez godzinę. W ramach polewy można rozpuścić gorzką czekoladę i polać brownie z zewnątrz.

Jeśli jesteś zainteresowana zdrową i dobrze zbilansowaną dietą, wejdź na stronę www.jedzzrozumem.pl

Smacznego!

Dietetyk
Barbara Klawe

Komentarze

Popularne posty