Kakaowa granola z daktylami

Przygotowanie granoli, nie wymaga dużo czasu, a co
najważniejsze - można ją zrobić na zapas,
a później z dnia na dzień delektować się jej smakiem z dodatkiem jogurtu
naturalnego, mleka, owoców. Jeśli ktoś nie lubi codziennego szykowania śniadań,
albo po prostu nie ma na to czasu, to jest to idealne rozwiązanie. Taki słoik
wystarczy na długo! Przechowywać można je do miesiąca, po tym okresie nie biorę
odpowiedzialności za zdatność do spożycia J
Składniki na wieeeeele śniadań J
®
Płatki owsiane – 1,5 szklanki
®
Błonnik – szklanka
®
Zarodki pszenne- łyżeczka
®
Kakao - łyżka
®
Masło - łyżka
®
Miód – łyżka
Przepis: Miód z masłem rozpuścić na patelni i wymieszać. Do
miski wsypać pozostałe składniki (daktyle najlepiej żeby były posiekane). Do
płatków dodać miód z masłem i wymieszać. Piekarnik nastawić na 180 stopni.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem kuchennym, na który należy wysypać
granolę. Wstawić na ok. 15 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie
przełożyć do słoika który należy szczelnie zamknąć gdy wystygnie.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz