Różowa tarta na spodzie owsianym z galarertką mleczno-owocową
Przepis na spód do tarty jest bardzo prosty i znajduje się
TUTAJ <- KLIK
Formę do tarty należy wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą.
Ciasto przygotowane wg. przepisu ułożyć na formie do pieczenia, "podziurkować widelcem" i podpiec w piekarniku w 180 stopniach przez 15 minut.
Składniki na galaretkę mleczno-owocową:
Przygotowanie:
Szklankę mleka wlać do rondelka. Dodać mrożone owoce i podgrzać na wolnym ogniu. Skrobię ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki mleka, dolać do rondelka i wymieszać. Żelatynę wsypać do szklanki i zalać letnią wodą, wymieszać. Odczekać 15 minut aż napęcznieje. Następnie dodać ją do rondelka i wymieszać. Zawartość rondelka przelać na upieczony spód tarty i zostawić do wystudzenia na ok. 30 minut. Następnie wstawić do lodówki na 20-30 minut żeby galeretka się ścięła.
Efekty możecie obejrzeć na zdjęciach :)
Smacznego!
TUTAJ <- KLIK
Formę do tarty należy wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą.
Ciasto przygotowane wg. przepisu ułożyć na formie do pieczenia, "podziurkować widelcem" i podpiec w piekarniku w 180 stopniach przez 15 minut.
Składniki na galaretkę mleczno-owocową:
- mleko 1,5% tłuszczu - 1,5 szklanki
- mieszanka owoców mrożona - 1 szklanka
- skrobia ziemniaczana - 1 łyżeczka
- żelatyna - 1/2 opakowania
Przygotowanie:
Szklankę mleka wlać do rondelka. Dodać mrożone owoce i podgrzać na wolnym ogniu. Skrobię ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki mleka, dolać do rondelka i wymieszać. Żelatynę wsypać do szklanki i zalać letnią wodą, wymieszać. Odczekać 15 minut aż napęcznieje. Następnie dodać ją do rondelka i wymieszać. Zawartość rondelka przelać na upieczony spód tarty i zostawić do wystudzenia na ok. 30 minut. Następnie wstawić do lodówki na 20-30 minut żeby galeretka się ścięła.
Efekty możecie obejrzeć na zdjęciach :)
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz